Възраждане“ ще сезира Конституционния съд за отхвърленото предложение за референдум за запазване

...
Възраждане“ ще сезира Конституционния съд за отхвърленото предложение за референдум за запазване
Коментари Харесай

Възраждане сезира КС за референдума за еврото

„ Възраждане “ ще сезира Конституционния съд за отхвърленото предложение за референдум за опазване на българския лев до 2043 година, откакто решението на Народното събрание излезе в „ Държавен вестник “. Това разгласи ръководителят на партията Костадин Костадинов в декларация от трибуната на Народно събрание.

" Ще се надяваме най-малко една институция в страната да не е завладяна от непознато посолство и най-малко една институция в нашата република да си спомня, че над всичко би трябвало да бъде законът и ползите на българския народ ", сподели още той.

" Миналата седмица тук беше невиждано погазен законът и Конституцията на Републиката като бяха отхвърлени гласовете на 604 хил. български жители ", разяснява Костадинов.

По думите му, случилото се предходната седмица с референдума в залата, прилича ориста на другите два референдума, които са били извършени – през 2016 година за мажоритарната система и преди този момент референдумът, иницииран от Българска социалистическа партия, за АЕЦ „ Белене “.

" И в единия, и в другия случай имаше ясна и безапелационна воля на българските жители. И в единия, и в другия случай, тя беше погазена ", разяснява той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР